Wiosenne śniadanko

Za oknem świeci słońce, wiosna już tuż tuż. Nawet mój kot nie może się doczekać wychodzenia na balkon czy też weekendów na wsi. Jak na razie siedźmy jednak przy zamkniętym oknie, bo pogoda zdradliwa jest i mimo słońca, wiatr może urwać nam głowę. A ja się obudziłam z bólem gardła dziś. Czekam więc niecierpliwie na ocieplenie i zielony, budzący się do życia świat, a na razie proponuję poczuć wiosnę jedząc…

Twarożek

  • 250 g twarogu półtłustego 
  • 4 łyżki śmietany 18% (można zastąpić naturalnym jogurtem)
  • cebulka dymka + szczypiorek
  • sól i pieprz
W miseczce, widelcem, rozmielić twaróg, dodać śmietanę. Cebulę posiekać drobno, tak samo szczypiorek. Dodać do miski. Doprawić do smaku.
Smacznego 😉

(jeśli macie też rzodkiewkę to jak najbardziej polecam ją dorzucić)

(Visited 88 times, 1 visits today)